Sustav za detekciju pješaka temeljen na dubokom učenju : diplomski rad - Gobin, Filip (F. Gobin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazana je detekcija pješaka temeljena na konvolucijskim neuronskim mrežama koristeći Faster R-CNN sustav. Faster R-CNN je prvo istreniran nad ImageNet bazom slika a zatim je fino ugađan nad slikama pješaka. U radu su testirane dvije baze pješaka, INRIA i Caltech te su prikazani i opisani rezultati detekcije.