Estimacija položaja mobilnog uređaja fuzijom inercijskih senzora na mobitelu : završni rad - Grgić, Borna (B. Grgić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom se opisuju mogući načini estimacije položaja mobitela pomoću senzora koje mobitel sadrži. Na početku rada opisani su senzori koje većina mobilnih uređaja posjeduje i pomoću kojih se može odrediti njihov položaj. Nakon toga navode se razlozi zašto pojedini senzori nisu sami po sebi dovoljni za izvršavanje te zadaće i kako problem riješiti pomoću fuzije senzora. U slijedećem dijelu pojašnjen je način rada Kalmanovog filtra i objašnjen algoritam fuzije senzora pomoću Kalmanovog filtra. Naglasak ovog rada je na konkretnom rješenju problema estimacije položaja objekta, a to je ostvareno pomoću Android aplikacije za mobilne uređaje te su u zadnjem dijelu rada pojašnjeni ključni dijelovi koda aplikacije i rezultati rada same aplikacije.