Podrška za programski okvir IoTivity na uređajima s Androidom : završni rad - Gluhak, Martin (M. Gluhak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je proučen programski okvir IoTivity za Internet stvari te njegova podrška za operacijski sustav Android. Objašnjena je osnovna logika komunikacije između klijenta i poslužitelja te sistematika poziva metoda u samoj arhitekturi programskog okvira prilikom provođenja zahtjeva među uređajima. Isprobana je komunikacija aplikacije za operacijski sustav Android s drugim operacijskim sustavima (Arduino i Linux) te upravljanje registriranim resursima. Izrađena je klijentska aplikacija za operacijski sustav Android kao primjer osnovnih operacija međuplatformske komunikacije sa senzorima i aktuatorima. Aplikacija kontrolira LED lampice i očitava vrijednosti višenamjenskog senzora spojenog na Arudino pločicu koja je u ulozi posljužitelja.