Izrada grafičkog korisničkog sučelja električnog automobila : završni rad - Glavina, Mihovil (M. Glavina, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađuje se postupak izrade grafičkog korisničkog sučelja električnog automobila za odabrani Nextion zaslon. Koristi se Nextion editor kao programska podrška za izradu prikaza na zaslonu. Objašnjen je postupak korištenja Nextion editora prilikom izrade grafičkog korisničkog sučelja. Razvijen je grafički prikaz i pripadajući programski kod koji na jednostavan i intuitivan način korisniku prikazuju određene podatke električnog automobila. Programski se podešava mogućnost zadavanja određenih parametara automobila od strane korisnika preko samog grafičkog sučelja. U radu su napravljeni prikazi podataka o punjenju električnog automobila, temperaturama ćelija baterije, akcelerometru, žiroskopu, kompasu, fotonaponskom panelu, parametriranju frekvencijskog pretvarača i glavni izbornik.