Automatizacija modela obradnog centra s okretnim stolom upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Gregorić, Luka (L. Gregorić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu realiziran algoritam upravljanja modelom obradnog centra s rotirajućim stolom upotrebom programskog jezika SCL. Model obradnog centra reprezentira industrijsko postrojenje za prešanje gdje se transport predmeta obavlja navedenim rotirajućim stolom. Za realizaciju sustava automatizacije korišten je programirljivi logički kontroler (PLC) Siemens S7-1500 i programski alati TIA Portal (Step7, WinCC). Izrađeno je programsko rješenje upravljanja, vizualizacijsko sučelje kojim je moguće upravljati postrojenjem te je taj model postrojenja testiran kako bi se utvrdile eventualne greške i mogućnosti za poboljšanje algoritma.