Programska sučelja za prikaz geoprostornih podataka na Android uređajima : završni rad - Glavičić, Mateo (M. Glavičić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu istražene su mogućnosti i značajke triju programskih sučelja za prikaz geoprostornih podataka na Android uređajima. Programska sučelja koja su se uspoređivala su Google Maps Android API, MapsForge Android API i Leaflet API. Mogućnosti su podijeljene u dvije kategorije: osnovne i napredne. U osnovne mogućnosti svrstane su mogućnosti poput prikaza markera i razlomljenih linija, dok su u napredne mogućnosti svrstane mogućnosti poput podrške za GeoJSON i KML format. Uz rad su priloženi i primjeri implementacija programskih sučelja te primjeri korištenja njihovih mogućnosti objašnjenih unutar rada.