Sustav za automatizirano upravljanje i izvođenje mikrousluga : diplomski rad - Giacometti, Vjekoslav (V. Giacometti, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Moderni računalni sustavi su vrlo složeni, te moraju podnositi sve veće opterećenje. Podjela kompleksnog monolitnog sustava na skup jednostavnih mikrosluga logičan je korak u razvoju arhitekture računalnih sustava. Sustav razvijen u sklopu ovog rada omogućuje jedinstven pristup kreiranju, verzioniranju, praćenju, te skaliranju takvog skupa mikrosluga.