Pojasno propusni filtar za Rogowski svitak koji koristi strminska pojačala : završni rad - Matulić, Tomislav (T. Matulić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Nakon uvodnog razmatranja o Rogowskom svitku i načinu pretvorbe mjerne struje u napon dan je teorijski pregled osnovnih filtarskih aproksimacija (aproksimacija po Butterworthu, aproksimacija po Čebiševu, aproksimacija po Caueru, aproksimacija po Besselu). Teorijski pregled filtarskih aproksimacija omogućio nam je odabir filtarske aproksimacije. Temeljem odabrane filtarske aproksimacije i pripadne prijenosne funkcije izračunate su vrijednosti pasivnih elemenata filtra. U programu Altium Designer nacrtana je električna shema, projektirana tiskana pločica i izvršena je SPICE simulacija osjetljivosti i termičkog šuma.