Mapiranje dvodimenzionalnog prostora analizom gibanja grupe agenata : diplomski rad - Vukadinović, Borna (B. Vukadinović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu istraženo je mapiranje 2D prostora (zvanog arena) pomoću grupe agenata – roja pčela. Za potrebe razvoja i testiranja algoritma za mapiranje napravljen je simulator. Simulacije su dale dobre rezutate i pokazuju da je moguće koristit roj pčela za mapiranje jednostavne arene.