Fluxgate gradiometar : diplomski rad - Gazivoda, Marko (M. Gazivoda, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je diplomskom radu najprije objašnjena teoretska podloga funkcioniranja fluxgate magnetometra. Nakon toga je u sljedećem poglavlju rečeno nešto o mjernim mogućnostima i karakteristikama fluxgate magnetometara i primjenama koje iz tih mogućnosti slijede, s posebnim naglaskom na biomedicinske primjene analizirane u kasnijem poglavlju. U poglavlju nakon poglavlja o primjenama opisane su osnovne značajke gradiometarskog sustava i važni parametri koji definiraju funkcionalnost gradiometarskog sustava. Nakon toga je u sljedećem poglavlju opisan vlastiti izrađeni prototip fluxgate gradiometarskog sustava s detaljnim opisom svake cjeline unutar sklopa, kao i pojedinih komponenata unutar cjeline i interakcije između cjelina i komponenata. Nakon već spomenutog opisa biomedicinskih primjena uređaja (posebno magnetokardiografija), u sljedećem se poglavlju komentiraju rezultati mjerenja i analizira eventualni prostor za unaprjeđivanje uređaja. Rad završava zaključkom u kojem se sumira rad i naglašava ključne informacije iz samog rada.