Metoda nalaženja korespondentnih točaka na slikama kamera : završni rad - Gradiček, Matej (M. Gradiček, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad ukratko prolazi kroz 3D rekonstrukciju stereo metodom. Objašnjene su lokalne i globalne metode pronalaska korespondentnih točaka s dvije slike kamera i njihove razlike. Za svaku metodu su navedene njezine prednosti i mane. Od lokalnih metoda su opisane metoda suma apsolutnih razlika, suma kvadratnih razlika i normalizacija srednjom vrijednosti, dok su od globalnih metoda opisane metoda dinamičkog programiranja, minimalnog reza i propagacije vjerovanja. Prikazana je implementacija metode dinamičkog programiranja i rezultati implementacije koristeći postojeću programsku potporu za evaluaciju stereo metode.