Mogućnosti korištenja kriptografije u ugradbenim računalima male procesne moći : diplomski rad - Hanžek, Jurica (J. Hanžek, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje mogućnosti korištenja kriptografije u komunikaciji između računala i ugradbenog sustava male procesne moći. Objašnjava se koncept algoritama za enkripciju uz autentifikaciju i mogućnost njihovog korištenja u komunikaciji računala i Arduina. Na temelju algoritma blokovskog šifriranja GCM pokazuje se ostvarenje takve komunikacije i daje se ocjena isplativosti implementacije tog algoritma za takvu komunikaciju.