Umjeravanje mjernih uređaja automatiziranim mjernim postupcima : diplomski rad - Gašparini, Stipe (S. Gašparini, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kvaliteta mjerenja koja se provode digitalnim multimetrima ovise o njihovoj točnosti. Umjeravanjem se provjerava radi li digitalni multimetar u skladu s propisanim specifikacijama. Postoje više preporuka kako bi se trebao izvršiti postupak umjeravanja digitalnih multimetara. Jedna od njih je dokument EURAMET cg-15: Guidelines on the calibration of digital multimeters, version 3.0 (02/2015). Postupkom umjeravanja potrebno je procijeniti jesu li mjerni rezultati zajedno s pripadnim proširenim mjernim nesigurnostima u skladu sa specifikacijama digitalnog multimetra danih od proizvođača. Središnji dio diplomskog rada izrada je LabVIEW programa koji omogućuje gotovo potpunu automatizaciju postupka umjeravanja digitalnog multimetra Keithley 2000 korištenjem standardiziranog kalibratora Fluke 5700A.