Prikaz rada algoritma roja pčela na problemu trgovačkog putnika : završni rad - Garić, Franjo (F. Garić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su navedene prednosti i mane metode iscrpne pretrage i roja pčela na problemu trgovačkog putnika. Prva dva poglavlja govore o umjetnoj inteligenciji i algoritmima općenito. Treće poglavlje opisuje sam problem trgovačkog putnika kroz matematički prikaz. U četvrtom i petom poglavlju su opisane metode iscrpne pretrage i roja pčela, njihovi pseudokodovi, primjene na zadanom problemu te prednosti i mane. Šestim poglavljem je ukratko opisan nacrt algoritma roja pčela u programskom jeziku Java. U posljednjem poglavlju su navedene usporedbe oba algoritma kroz određena svojstva.