Aplikacija za vizualizaciju relacijskog modela baze podataka : diplomski rad - Graberec, Gordan (G. Graberec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje primjenu teorijskih aspekata vizualizacije usmjerenih grafova za vizualizaciju relacijskog modela baze podataka. Objašnjeni su postupci učitavanja relevantnih relacijskih metapodataka za MySQL i PostgreSQL sustave za upravljanje bazama podataka. Temeljem učitanih metapodataka opisuje se tehnika raspoređivanja vizualnih reprezentacija tablica i njihovih veza u dvodimenzionalnom prostoru.