Detekcija emocija djece iz video sekvence : završni rad - Gambiraža, Mate (M. Gambiraža, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom su radu prikazani način rada i implementacija algoritma za detekciju emocije djece iz video sekvence. Opisan je način detekcije lica i detekcije emocije. Objašnjen je postupak obrade podataka prije same detekcije. Testiran je algoritam i uspoređen sa drugim algoritmom za detekciju emocije. Analizirani su rezultati testiranja i usporedbe, te je određena točnost algoritma uz određene pretpostavke. Kratko su predloženi određeni koraci za daljnji razvoj algoritma.