Metode analize slike za praćenje pokretnih objekata u sportskim snimkama : završni rad - Pađen, Marko (M. Pađen, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Problem praćenja pokretnih objekata važna je stavka mnogih primjena računalnog vida. U okviru ovog rada razmatraju se metode analize slike i praćenja pokretnih objekata iz video snimki sportskih aktivnosti. Obrađuje se implementacija metode procjene pozadine slike u programskom jeziku C++ korištenjem OpenCV biblioteke.