Primjena metoda dubinske analize u domeni igara na sreću : diplomski rad - Gojsalić, Ante (A. Gojsalić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljamo metode analize i predikcije vezane uz sportsko klađenje. Koristeći različite skupove podataka pokazali smo što sve utječe na izmjene vjerojatnosti osvajanja meča. Koristeći Markovljevu pretpostavku da je vjerojatnost osvajanja poena konstantna tijekom cijelog meča izveli smo vjerojatnosni model za klađenje uživo u odbojci. Usput smo pokazali kako različite strategije klađenja ovise o vremenski razdvojenim podatkovnim skupovima te na koji način se može upotrebljavati izvedeni vjerojatnosni model u praksi. Za kraj smo pomoću metoda nadziranog strojnog učenja pokušali aproksimirati izmjenu koeficijenata te izradom jednostavnih aplikacija pokazali usporedbu svih modela.