Sustav daljinskog upravljanja i nadzora glavnog razvoda odašiljača Čelevac : diplomski rad - Galić, Dominik (D. Galić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan sustav napajanja glavnog razvoda odašiljača Čelavac te struktura nadzora i upravljanja glavnog razvoda. Opisani su i uređaji koji se koriste za nadzor i upravljanje sustavom. Osmišljen je algoritam upravljanja sustavom. U sklopu rada je izrađen program za upravljanje i nadzor sustava u programabilnom logičkom kontroleru tvrtke Siemens, tipa S7-300. Izrađeno je čovjek-stroj sučelje za nadzor i upravljanje. Sučelje ima funkcije prijave korisnika, arhive alarma i događaja te prikaz trenutnih stanja sustava. Program nadzora i upravljanja glavnog razvoda je izrađen u programskom paketu TIA Portal tvrtke Siemens.