Izgradnja filogenetskog stabla korištenjem metoda udaljenosti : završni rad - Gajski, Nikola (N. Gajski, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Izgradnja filogenetskog stabla kreće izračunom matrice udaljenosti. Udaljenosti se računaju po Jukes - Cantorovom modelu tako da se kao ulaz programa predaju poravnati genomi ili proteinski lanci u FASTA formatu. Nakon što je iz ulazne datoteke kreirana matrica udaljenosti, na temelju tih udaljenosti programska potpora omogućuje prikaz: matrice udaljenosti, filogenetskog stabla izgrađenog UPGMA metodom ili stabla izgrađenog metodom povezivanja susjeda.