Imitacija biološkog razvoja djeteta korištenjem Arduino robota : završni rad - Gajdić, Leonarda (L. Gajdić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Detekcijom objekata, njihovim raspoznavanjem i kretanjem, roboti dobivaju mogućnost snalaženje u prostoru kako bi obavili svoju funkciju na što bolji mogući način. Sav taj razvoj kreće se u smjeru toga da se čovjeku što više olakša njegov svakidašnji rad. Obično ravnalo ili metar više nisu potrebni zato što danas postoje senzori koji omogućuju čovjeku izbjegavanje slučajnih pogrešaka mjerenja koje je on u stanju napraviti. Pri tome se radnje obavljaju na puno finiji i točniji način nego što to ljudski um i vid može obaviti. U ovom radu uspoređen je biološki razvoj djeteta s elektronikom. Nastojano je što vjerodostojnije pokušati imitirati dijete u različitim aspektima njegovog odrastanja. S mogućnostima današnje tehnologije taj je cilj vrlo lako ostvariti, a s daljnjim razvojem biti će moguće prikazati biološki razvoj još i bolje.