Optimizacija prioritetnog raspoređivanja metodama strojnog učenja ostvarena na grafičkom procesoru : diplomski rad - Findak, Željko (Ž. Findak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je problem optimizacije prioritetnog raspoređivanja u okolini nesrodnih strojeva. Opisane su metode strojnog učenja koje se koriste u generiranju rasporeda, genetsko programiranje i neuronska mreža. Opisana je arhitektura grafičkog procesora i tehnologija CUDA. Opisane su tehnike paralelizacije evaluacije rješenja navedenih metoda. Implementirana je programska podrška za izvođenje navedenih metoda na grafičkom procesoru u sklopu programskog okvira ECF. Izmjereni su rezultati ubrzanja i komentirani problemi koji se javljaju.