Primjena rekurentnih neuronskih mreža za klasifikaciju tekstualnog sadržaja : diplomski rad - Filipović, Lovro (L. Filipović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su umjetne neuronske mreže, s naglaskom na rekurentne neuronske mreže, sa njihovim karakteristikama i dijelovima. Obrađeni su pristupi i zadaci područja prirodne obrade jezika, posebno zadatak klasifikacije teksta te kako se rješava taj zadatak koristeći rekurentne neuronske mreže. Implementirana je rekurentna neuronska mreža u radnim okolinama TensorFlow i Keras te je primijenjena na klasifikaciju sentimenta skupa podataka Amazon Reviews i klasifikaciju tekstualnog sadržaja s obzirom na tip osobnosti autora. Na kraju su predočeni i analizirani dobiveni rezultati.