Aplikacija za nadzor OpenStack sustava : diplomski rad - Ficko, Ivan (I. Ficko, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana aplikacija za Android koja omogućava nadzor sustava OpenStack. Ostvarena je mogućnost upravljanja instancama. Omogućeno je kreiranje, brisanje i pregledavanje postojećih instanci (virtualni strojevi unutar OpenStack sustava) te pokretanje, zaustavljanje i ponovno pokretanje svake pojedine instance koje se nalaze na prijavljenom tenantu. Također, omogućeno je kreiranje, brisanje i pregled flavora (konfiguracije resursa koje se koriste prilikom kreiranja novih instanci) na razini cijelog sustava. Pored toga korisnik aplikacije može pregledavati trenutno zauzeće resursa na temelju grafički prikazanih informacija.