Genetski algoritam inspiriran kvantnom mehanikom : završni rad - Fulir, Juraj (J. Fulir, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je objasniti koncept pohrane i manipulacije podacima na kvantnim računalima, primjenu tih koncepata na genetski algoritam koji se izvršava na klasičnom računalu te implementaciju istog korištenjem programskog okvira za evolucijsko računanje (ECF). Algoritam je primijenjen na 3 različita problema (traženje minimuma, problem naprtnjače i regresija neuronske mreže). Rezultati ukazuju na primjenjivost algoritma u kombinatoričkoj optimizaciji s vrlo zahtjevnim evaluatorima.