Sustav za precizno pozicioniranje temeljen na RTK tehnologiji : završni rad - Ferenčević, Matej (M. Ferenčević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisana načela rada globalnih navigacijskih satelitskih sustava (GNSS) (GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, QZSS i NAVIC). Razmotreni su izvori pogrešaka koji utječu na točnost pozicioniranja GNSS tehnologija. Proučena su i objašnjena načela preciznog pozicioniranja primjenom Real Time Kinematic (RTK) pristupa i razmotreni moduli za implementaciju te tehnologije dostupni na tržištu. Razvijen je sklopovski i programski testni sustav za ispitivanje mogućnosti i značajki RTK pozicioniranja temeljen na jeftinom jednofrekvencijskom U-blox NEO-M8T modulu. Eksperimentalno su utvrđene granice točnosti pozicioniranja koje je moguće postići U-blox NEO-M8T modulom i istražen je utjecaj vanjskih uvjeta koji nepovoljno utječu na pozicioniranje.