Analiza i predviđanje ocjenjivanih filmova : diplomski rad - Fadljević, Leon (L. Fadljević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Duboke neuronske mreže predstavljaju moćan alat koji postiže izvrsne rezultate na teškim zadatcima učenja poput prepoznavanja slika, prepoznavanja govora i obrade prirodnog jezika. Ovim se radom ispituje njihova sposobnost savladavanja izazova poput regresije, klasifikacije i mapiranja jednog uzorka vremenske sekvence u drugi (tzv. seq2seq problem) nad podatkovnim skupom MovieLens. Trenirani model čini bazu sustava preporuke koji na temelju ulaznih vrijednosti za određenog korisnika uspješno preporučuje najboljih $k$ stavki koje bi mogle biti u području interesa dotičnog korisnika.