Pronalaženje teksta dubokim konvolucijskim modelima : završni rad - Fugošić, Kristijan (K. Fugošić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Korištenje dubokog učenja u metodama pronalaženja teksta, ali i u mnogim drugim problemima računalnog vida, dovelo je do značajnog napretka. Rezidualne mreže imaju puno bolje performanse od tradicionalnih neuronskih mreža pri većim dubinama te su se pokazale kao veoma korisne u svrhu pronalaženja teksta. Promatranjem rezultata natjecanja poput Robust Reading Competitiona vide se raznoliki pristupi pri rješavanju ovoga problema i napredak koji se ostvaruje kroz godine. Model za pronalaženje teksta EAST ima naglasak na jednostavnosti arhitekture i brzini izvođenja, te postiže veoma dobre rezultate.