Tehnike zaštite programskog koda od reverznog inženjerstva na operacijskom sustavu Windows : završni rad - Fabris, Hrvoje (H. Fabris, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Tehnike zaštite programskog koda se koriste iz različitih razloga. Neki od razloga korištenja mogu biti zaštita programskog koda od piratstva ili zaštita od mijenjanja koda. Neke tehnike korištenja, kao što si provjera debuggera ili računanje sažetka određenog dijela koda mogu usporiti napadača prilikom napada, ali ne mogu potpuno onemogućiti reverzanje. Svaka tehnika za koju je potrebno puno više vremena za zaobići tu provjeru od vremena potrebno za implementirati tu provjeru je dobra tehnika. Za dobru zaštitu programskog koda je potrebno pronaći ravnotežu između povećanja veličine i vremena izvoženja programa i korištenja boljih tehnika zaštite.