Automatizacija filtra komine u procesu proizvodnje piva : diplomski rad - Đurić, Ivan (I. Đurić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak diplomskog rada bio je automatizirati filtar komine, dio varionice piva. Na početku je opisana povijest piva, a zatim je uslijedio opis filtra komine. Koristeći standardni softver tvrtke Montelektro d.o.o. izrađeni su CM lista, SCADA sučelje i PLC program za ostvarenje funkcionalnosti filtra komine. PLC program je napisan u softveru Siemens Step 7. Navedene su i objašnjene sve faze kroz koje filtar prolazi tijekom programa filtracije komine. Radi testiranja funkcionalnosti programiran je i približni simulacijski model koji je pokazao ispravnost izrađenog PLC programa.