Primjena modela dubokog učenja za otkrivanje stavova u korisničkim komentarima : završni rad - Freškura, Bartol (B. Freškura, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Duboko učenje je relativno nova grana strojnog učenja koja se temelji na teoriji neuronskih mreža. Pomoću naprednih arhitektura dubokih neuronskih mreža danas se pokušavaju riješiti poznati problemi u području obrade prirodnog jezika kao što su analiza stavova i sentimenta. U sklopu završnog rada napravljene su dvije poznate konfiguracije povratnih neuronskih mreža LSTM i GRU pomoću programa Tensor- flow. Provedeni su razni eksperimenti u kojima se traže optimalni parametri povratnih neuronskih mreža s ciljem točne klasifikacije stavova u korisničkim komentarima iz skupova podataka na hrvatskom i engleskom jeziku.