Sustav za nadzor prekomjerne potrošnje električne energije : diplomski rad - Đurđević, Luka (L. Đurđević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu diplomskog rada izrađena je programska podrška sustava za nadzor prekomjerne potrošnje električne energije. Programska podrška omogućuje nadzor i arhiviranje trenutne snage te detekciju prekoračenja zakupljene snage u intervalima od 15 minuta. U slučaju prekoračenja zakupljene snage za interval u kojem je nastupilo prekoračenje arhiviraju se maksimalne vrijednosti snage i parametri transformatora za trenutak maksimalne snage. Programska podrška sustava sastoji se od programske podrške PLC-a, operatorskog panela i SCADA sustava. Programska podrška izrađena je tako da bude kompatibilna s PLC-om serije S7-300 i rađena je u programskom alatu TIA Portal V13 SP1.