Programska podrška za generiranje dihotomskog identifikacijskog ključa : diplomski rad - Đurašević, Vedran (V. Đurašević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U okviru rada napravljena je web aplikacija za generiranje dihotomskog identifikacijskog ključa koji služi kao pomoć pri identifikaciji biljaka, životinja i drugih organizama. Osim generiranja ključa, aplikacija omogućuje uvoz i izvoz podataka u standardiziranom SDD formatu, definiranje i uređivanje svojti i opisnih atributa, interaktivnu identifikaciju, pregled podataka te usporedbu svojti i grupa svojti u obliku matrice. Aplikacija je višekorisnička te omogućuje razmjenu baza znanja između korisnika. Sve korisnikove baze znanja se spremaju na server te su uvijek dostupne za uporabu. Tehnologije korištene pri izradi aplikacije su ASP.NET MVC platforma unutar razvojne okoline Microsoft Visual Studio, gdje je korišten C# programski jezik te jQuery javascript knjižica. Aplikacija je razvijena za potrebe botaničkog zavoda Prirodoslovnog-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te će biti ugrađena u online bazu bioraznolikosti “Flora Croatica“.