Detekcija lopte u sportskim snimkama : završni rad - Fras, Dario (D. Fras, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome su radu ukratko opisane osnovne značajke i arhitektura općenite neuronske mreže. Zatim je opisan rad dubokih konvolucijskih neuronskih mreža te pripadnih načina i metoda učenja. Paralelno uz rad implementiran je program koji omogućava detekciju lopte u snimkama sportskih utakmica, konkretno nogometnim snimkama. U završnom dijelu rada prokomentiran je dobiveni rezultat te je provedena analiza dali se što moglo i kako bolje napraviti.