Višeplatformski razvoj aplikacija alatom Xamarin : diplomski rad - Đaković, Martin (M. Đaković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je bila istražiti mogućnosti alata Xamarin te modelirati prototip poslovne aplikacije za dvije platforme. Kao rezultat napravljena je višeplatformska aplikacija Firma u programskom jeziku C# za platforme Android i iOS koja koristi urođene mogućnosti uređaja. Nakon razvoja dobivena je jasna slika o samom alatu koji je još u povojima te za koje aplikacije je takav alat idealan te su definirani problemi s kojim se programer susreće prilikom razvoja. Uz Xamarin na tržištu postoje i alternativna rješenja bazirana na web tehnologiji od kojih su najpoznatija navedena sa svojim prednostima i nedostacima.