Udaljeni nadzor putem mobilne mreže korištenjem SIM808 modula : završni rad - Filipović, Marko (M. Filipović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prikazan sustav za udaljeni nadzor putem mobilne mreže temeljen na razvojnoj platformi Kinetis TWR-K60F120M kao upravljačkom uređaju te SIM808 Breakout modulu za komunikaciju i lociranje. Programska potpora sustava implementira skup AT naredbi koje služe za kontrolu komunikacijskog modula od strane upravljačkog. Programsko rješenje implementirano je u razvojnoj okolini Kinetis Design Studio, uz korištenje µTasker operacijskog sustava. Kao rezultat rada ostvarena je programska potpora za komunikaciju i upravljanje SIM808 modulom koja omogućuje korištenje osnovne funkcionalnosti modula (inicijalizacija modula, prijem GPS podataka, povezivanje s mrežom mobilnog operatera i komunikacija putem SMS poruka).