Program za generiranje križaljke : završni rad - Džapo, Frane (F. Džapo, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je izrada web aplikacije koja korisnicima generira križaljku za rješavanje, te im omogućava interaktivno rješavanje generirane križaljke. U svrhu izrade aplikacije u sklopu ovog rada su proučavani Constraint satisfaction problemi, te algoritmi za rješavanje tih problema. Problematika generiranja križaljke se modelira u Constraint satisfaction problem, te se standardni algoritmi za rješavanje tih problema iskoriste u svrhu generiranja križaljke. Svaki od algoritama korištenih za generiranje križaljke se detaljno opisuje, te se dodatno ističu preinake potrebne za uporabu u svrsi generiranja križaljke. Na samom kraju ovog rada različiti algoritmi se uspoređuju, te se pokazuje koja kombinacija algoritama daje najbolje rezultate.