Kombinatorne primjene i asimptotski razvoji Catalanovih brojeva : završni rad - Manović, Mato (M. Manović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj prvog dijela ovog rada je bio pronaći i programski implementirati učestale kombinatorne probleme koji u svojoj osnovi imaju veze s Catalanovim brojevima.Neki od primjera takvih problema su putovi u cjelobrojnoj mreži, definiranje redoslijeda izvođenja operacija u algebarskom izrazu, permutacije uporabom stoga i mnogi drugi.Drugi dio rada se odnosi na dio numeričke matematike koja se bavi aproksimacijom funkcija korištenjem asimptotskog razvoja.U ovom radu za aproksimaciju Catalanovih brojeva korišten je Burić-Elezović asimptotski razvoj kvocijenta dviju gama funkcija budući da same Catalanove brojeve možemo izraziti preko kvocijenta dviju gama funkcija.Izračun koeficijenata asimptotskog razvoja Catalanovih brojeva bilo je potrebno implementirati u prikladnom matematičkom programskom alatu.