Sustav preporučivanja pjesama zasnovan na suradničkom filtriranju : završni rad - Filipović, Anton (A. Filipović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovoga rada je pobliže opisati sustave preporučivanja koji se danas vrlo često primjenjuju, posebno kod personalizacije online sadržaja te u internetskim trgovinama kako bi se izgradila personalizirana ponuda artikala. U radu se opisuju sustav zasnovan na sadržaju te sustav zasnovan na suradničkom filtriranju. Za svaki od tih sustava se navode glavne odlike te se promatraju prednosti i mane sustava. Zatim se detaljnije predstavljaju tehnike preporučivanja unutar suradničkoga filtriranja sa posebnim naglaskom na tehnike zasnovane na memoriji. Na kraju rada se daje uvid u ostvareno programsko rješenje sustava preporučivanja suradničkim filtriranjem zasnovanim na memoriji te se analiziraju rezultati koje sustav generira.