Prezentacijski sloj web-aplikacije za učenje tehnika analiziranja električnih krugova : diplomski rad - Duvnjak, Marija (M. Duvnjak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Danas je uobičajeno interaktivno podučavanje različitih vještina uz pomoć Web aplikacija. Djelovanje aplikacija za podučavanje temelji se na intuitivno sučelju te modelima koji opisuju pojmove i pravila iz problemske domene te strategije podučavanja i napredak. U okviru ovog zadatka ukratko je opisan je pristup razvoju i karakteristike suvremenih programskih sistema namijenjenih podučavanju. U praktičnom dijelu zadatka je izrađen klijentski dio sustava koja podržava dvije vrste korisnika: nastavnika i studente. Nastavniku je omogućena grafička specifikacija električnih krugova, a studentu analiziranje krugova uz naglasak na uočavanje električnih i topoloških varijabli i pisanje jednadžbi usklađenih sa Kirchhoffovim zakonima. Za implementaciju klijentskog dijela se koristio Angular2JS te Materialize programski radni okvir za dizajn korisničkog sučelja. Također, za iscrtavanje mreže se koristi skalabilna vektorska grafika. Statički i dinamički aspekti aplikacije su dokumentirani upotrebom jezika UML.