Zaštita toka podataka višemedijskog sadržaja u stvarnom vremenu uporabom AES algoritma : diplomski rad - Dujmušić, Filip (F. Dujmušić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Proučena su područja upravljanja digitalnim pravima, načini zaštite toka podataka višemedijskog sadržaja, te postojeće tehnologije koje se koriste u industrijskoj praksi. Istražena je uloga šifriranja u zaštiti uz pregled postojećih metoda za šifriranje tokova podataka. U drugom dijelu osmišljen je i programski realiziran sustav za zaštitu toka audio zapisa. Analizirane su performanse i ranjivosti programske realizacije s ciljem određivanja prihvatljivih pragova ranjivosti sustava.