Simulacija i vizualizacija umjetne kolonije mrava prilikom rješavanja problema labirinta : završni rad - Dujmušić, Filip (F. Dujmušić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je detaljno opisan Ant System algoritam a površno su obrađeni Ant Colony System te MAX-MIN varijanta kao podvrste mravljih algoritama. Navedene su neke primjene heuristike u rješavanju stvarnih problema. Osim toga prikazani su rezultati simulacije algoritma pri rješavanju konkretnog problema labirinta.