Primjena algoritama umjetne inteligencije u kriptografiji : diplomski rad - Franković, Valerio (V. Franković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu su obrađene neke od primjena umjetne inteligencije u kriptografiji poput stvaranja tajnih ključeva sinkronizacijskim neuronskim mrežama, kriptiranja i dekriptiranja digitalnog sadržaja kaotičnim neuronskim mrežama te stvaranja pseudoslučajnih brojeva uz pomoć evolucijskih algoritama. U radu se nalazi i tehnička dokumentacija programskih ostvarenja navedenih primjena te prikaz demonstracije njihovog rada. Radi mogućnosti razumijevanja cjelovitog teksta, napravljen je i kratki pregled umjetne inteligencije zajedno s tehničkim opisima nekih od njenih alata te kratki pregled kriptografije.