Programsko ostvarenje algoritma strojnog učenja na programirljivom polju logičkih blokova : završni rad - Fraj-Sladoljev, Patrik (P. Fraj-Sladoljev, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad obrađuje implementaciju konkretnog algoritma strojnog učenja na programirljivom polju logičkih blokova tj. u obliku digitalnog sklopa. Počevši od grubog opisa algoritma te implementacije u višim programskim jezicima, postepeno se razrađuju poteškoće i prilagodbe što konačno rezultira gotovim sklopom upisanom u jeziku za opis sklopovlja Verilog. Također, obrađuje se kratak uvod u područje strojnog učenja i klasifikacije te se odabire prigodni algoritam. Konačno se relativno detaljno opisuje gotovi sklop te princip rada pojedinih komponenti.