Modeliranje ponašanja heterogenog robotskog sustava probabilističkim metodama : diplomski rad - Družetić, Nina (N. Družetić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je implementacija sustava modeliranja ponašanja heterogenog robotskog sustava zasnovanog na djelomično osmotrivim Markovljevim procesima odlučivanja (POMDP). Nakon ulaska u nepoznati zatvoreni prostor, heterogeni robotski sustav prima opažanja o stanju prostorija koristeći senzor zvuka te klasificira prijateljske i neprijateljske jedinice unutar istih. Nakon klasifikacija jedinica, provode se akcije izbjegavanja prostorije, ukoliko se radi o neprijateljskoj jedinici ili ulaska u prostoriju ukoliko je klasificirana prijateljska jedinica. Algoritam je implementiran koristeći Python i Robotski operacijski sustav(ROS), a simulacije su izvedene koristeći Gazebo. Simulacijski eksperimenti pokazuju vrlo dobro ponašanje sustava u različitim situacijama pa se može zaključiti da model daje zadovoljavajuće rezultate.