Obrada slike u svrhu međusobne lokalizacije dvaju robota : završni rad - Družetić, Nina (N. Družetić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisan je proces obrade slike u svrhu lokalizacije dvaju robota. Obrada slike, koja je provedena, sastoji se od algoritama za prepoznavanje crvene i zelene boje te za identifikaciju kružnih oblika. Pomoću podataka dobivnih direktno iz tih funkcija i funkcija koje su nadopunjavale navedene, dobiveno je dovoljno informacija za izvedbu glavnog cilja rada,koji je određivanje međusobne udaljenosti i položaja između dva robota. Za programsko rješenje korišten je programski jezik Python, a kao pomoć u procesu obrade slike korištena je biblioteka OpenCV koja je uvelike olakšala posao. U radu su dani i rezultati koda u simuliranim uvjetima, a naposlijetku su dani prijedlozi za danji rad i poboljšanje algoritma.