Analiza marketinga zasnovanog na društvenim mrežama u sportskoj industriji: studijski slučaj lige Premier League : diplomski rad - Drezga, Luka (L. Drezga, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj se diplomski rad koncentrira na marketing zasnovan na društvenim mrežama, marketing na tražilicama i njihove prakse koje koriste top 5 brendova u Engleskoj Premier Ligi. Nakon generalnog pregleda marketinga i uvoda u marketing zasnovan na društvenim mrežama, marketing na tražilicama i sportsku industriju, model Engleske Premier Lige je sastavljen za svaku od promatranih sezona. Radni okvir za kvantitativnu i kvalitativnu analizu marketinga zasnovanog na društvenim mrežama i marketinga na tražilicama je dizajniran i implementiran. Ključni identifikatori performansi su potom definirani te je statistička, korelacijska i regresijska analiza provedena s ciljem da se istraže ključni identifikatori performance, njihove sličnosti i različitosti te što utječe na njih. Rezultati su pokazali da postoji značajna razlika između istih ključnih identifikatora performansi za različite brendove, da postoji jaka korelacija između tih identifikatora performansi unutar brendova te su doneseni zaključci koji događaji utječu na koji od identifikatora unutar brenda i koji događaji generalno utječu na pojedine identifikatore.