Internetski dućan : završni rad - Češljaš, Davor (D. Češljaš, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada izrađen je funkcionalni internetski dućan koji u sebi sadrži jednostavan preporučiteljski sustav. Kako bi ovaj sustav funkcionirao izrađene su dvije aplikacije. Front-end aplikacija izrađena je u programskom okviru Angular2, dok je back-end aplikacija izrađena u programskom okviru Ruby on Rails 5. Za sustav upravljanja baze podataka na poslužiteljskoj strani korišten je MySQL. Ovaj sustav ima tri vrste registriranih korisnika: kupac, prodavač i administrator. Kupac unutar sustava obavlja kupnju proizvoda, koji onda prodavač koji prodaje taj proizvod šalje na kupčevu adresu i unutar aplikacije obavještava korisnika da je proizvod poslan. Administrator je zadužen za nadzor kupca, registraciju i nadzor svojih prodavača te upravljanje kategorijama proizvoda.