Metode za računanje optičkog toka : diplomski rad - Čerić, Paolo (P. Čerić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu upoznali smo se sa najosnovnijim principima u području istraživanja metoda računanja optičkog toka. Obrađene su tri metode, Horn-Schunck, Lucas-Kanade i Total Variation L1 metoda kroz koje smo pokazali različite pristupe shvaćanju optičkog toka pa tako i rješavanju problema njegovog računanja. Uz samu obradu navedenih metoda, obavljena je i njihova implementacija i usporedna demonstracija rezultata. Rezultati su, osim objektivne mjere pomoću standardnih računa pogreške, prikazani i u obliku vizualizacija toka za bolje shvaćanje njihove točnosti.