Udaljeno upravljanje eksperimentima u sustavu IMUNES : diplomski rad - Čepo, Marko (M. Čepo, 2018)
Sažetak na hrvatskom: IMUNES je mrežni simulator i emulator računalnih mreža. Pruža korisniku bogato korisničko sučelje pomoću kojeg korisnik može jednostavno simulirati računalne mreže. Pri tome IMUNES osigurava poveznicu između korisnika i alata koji se koriste na operacijskom sustavu za simulaciju mreža. Udaljeno upravljanje eksperimentima je dodatna mogućnost kojom korisnik može poslati kreiranu topologiju na udaljeno računalo preko mreže. Nad tom topologijom je zatim moguće pokrenuti eksperiment. S tako pokrenutim eksperimentom je moguće manipulirati na isti način kao da je pokrenut lokalno. Na eksperiment koji je udaljeno pokrenut može se neograničen broj korisnika spojiti i također manipulirati s radom eksperimenta. Svi spojeni korisnici mogu i manipulirati s topologijom, za vrijeme dok eksperiment nije pokrenut. Sve izmjene na topologiji i/ili eksperimentu svi klijenti vide trenutno.